Народні депутати України Ірина Геращенко та Степан Курпіль у прямому ефірі львівського телеканалу «ЗіК» повідомили про своє рішення звернутися до адміністрації Президента та прокуратури з проханням перевірити факти, як керівники Самбірського району оздоровлювалися у Моршині за рахунок бюджету.
Телеканал показав сюжет і розповів, за якою хитромудрою схемою чиновники Самбірського району майже десять років їздили у Моршин. Із 41 особи, які останнім часом побували на курорті, 32 виявилися чиновниками районної влади, а це майже 78 відсотків. Ось чому тривалий період списки тих, хто оздоровлювався за рахунок бюджету, були закритими. Схема досить проста: бюджетні гроші перераховували в Моршин, і «бідний народ» їздив поправляти своє здоров’я.
Голова Самбірської РДА Іван Білак пояснив, що за цією схемою на оздоровлення може поїхати будь-який житель району, але для цього треба спочатку лікуватися у районній лікарні, пройти медичну комісію та отримати направлення.
Як розповів депутат Самбірської районної ради Олег Домчак, два роки його колеги намагалися отримати списки «курортників», але головний лікар районної лікарні категорично відмовляв: мовляв, це конфіденційна інформація. Лише після втручання Львівської ОДА тіньову схему зробили прозорою і підтвердили факти такого використання службового становища.
Голова Самбірської РДА знав про цю схему і роками заплющував очі, тому він повинен бути звільнений з посади, і цим питанням обов’язково має зайнятися прокуратура, вважають народні депутати України Ірина Геращенко та Степан Курпіль.
Львів.