З початку нового навчального року патрульні Державтоінспекції у Херсоні вписуватимуть зауваження дітям просто у щоденник. Зокрема, фіксуватимуть перебігання дороги у невстановлених місцях та інші порушення.

З такою ініціативою до муніципальної влади звернувся начальник ДАІ обласного центру Руслан Бабич, і керівники освітянського відомства її підтримали. «Лише нинішнього року в Херсоні з вини малечі сталося шість дорожньо-транспортних пригод, у яких одна дитина загинула і шестеро травмовано. Вважаю, для невеликого обласного центру це занадто. І якщо сотні попереджувальних записів у щоденниках допоможуть відвернути бодай одну-єдину трагедію, це вже виправдає зусилля співробітників дорожньо-патрульної служби, котрі чергують біля навчальних закладів», — наголосив у бесіді з кореспондентом «Голосу України» майор Руслан Бабич.

Начальник управління освіти Херсона Юрій Ніконов каже, що на записи патрульних у щоденниках зобов’яжуть звертати увагу класних керівників. На його думку, повідомлення про те, що учень ризикував життям та здоров’ям, не має бути приводом для батьківського покарання. Але це вагома підстава для того, щоб повторити у класі, де навчається порушник, правила дорожнього руху.

Херсон.