Будівлі сільради та місцевого відділення зв’язку дощенту розгромили невідомі зловмисники в селі Кірове, що в Бериславському районі на Херсонщині. Залізши туди вночі через вікно, погромники заходилися вибивати двері в кабінетах (включаючи кабінет сільського голови Володимира Дмитрука), витягати із шаф та ящиків письмових столів ділові папери та демонстративно розкидати їх по підлозі. При цьому ні на пошті, ні в сільраді розбишаки геть нічого не привласнили — навіть комп’ютери й телефонні апарати їх не зацікавили.
Сільський голова Володимир Дмитрук каже, що й гадки не має про причини нападу: конфліктів із односельцями, що могли б спровокувати відвертий кримінал, у службовців органу місцевого самоврядування просто не було, якихось цінностей у кабінетах вони також не зберігали. Швидше за все, погром був звичайною хуліганською витівкою, спровокованою безкарністю — адже жодне приміщення сільської ради у Бериславському та більшості інших сільських районів Херсонщини через безгрошів’я не підключено до охоронної сигналізації і за ними навіть сторожі не наглядають, бо їх немає за що найняти.
Стоять без догляду по селах краю і будівлі навчальних та дошкільних закладів, закритих під час «оптимізації». Брати там особливо нічого, але їх уже ночами починають розбирати по цеглинці.
Херсонська область.