Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) відхилив клопотання ФК «Металіст» (Харків) про тимчасове призупинення рішення Апеляційної інстанції УЄФА. Відповідно, рішення Апеляційної інстанції УЄФА у дисциплінарній справі стосовно футбольного клубу «Металіст» від 14 серпня, яким клуб було відсторонено від участі в єврокубках у сезоні 2013/14 років і згодом замінено на грецький ПАОК, залишається незмінним. Про це стало відомо вчора о другій половині дня. Таке рішення CAS прийнято, незважаючи на попереднє призупинення рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) Верховним Судом Швейцарії.
Наразі зрозуміло, що «Металіст» таки не зіграє з німецьким «Шальке», проте не виключено, що керівництво клубу повторно подасть апеляцію до CAS.
За інформацією керівництва «Металіста» у соціальних мережах, клуб усе-таки боротиметься за повернення до найпрестижнішого футбольного клубного змагання Європи, куди цього сезону потрапив уперше. Тож можна очікувати, що з цією метою клуб звернеться не лише до CAS, а й до цивільних судів, як це сталося два дні тому з поданням апеляції до Верховного Суду Швейцарії. Щоправда, «Металіст» більше не зможе подати клопотання про тимчасове призупинення рішення Апеляційної інстанції УЄФА. Він може сподіватися на якнайскорший остаточний розгляд апеляції, який, у позитивному для «Металіста» випадку, ще зможе повернути клуб до Єврокубків цього сезону. Питання залишається лише у тому, яким чином УЄФА поверне клуб до турнірних змагань, якщо того вимагатиме CAS, після зіграних замість «Металіста» поєдинків грецьким футбольним клубом ПАОК.
Досвід швейцарського клубу «Сьон», який кілька сезонів тому було дискваліфіковано УЄФА з Ліги Європи, свідчить про те, що навіть після відкриття справ у дев’яти інстанціях різного значення можна таки залишитися ні з чим.
Ньон. Швейцарія.