Цю фразу земляка Андрія Данилка в образі провідниці Вєрки Сердючки останніми днями повторювали тисячі полтавців, потерпаючи від різкого «каналізаційного» запаху. Найбільше смерділо у мікрорайонах Браїлки, Половки, Алмазний та Сади. Нестерпний запах, який змушував людей зачиняти кватирки, посилювався під час спеки та вітру. При цьому посадовці обласної санепідемстанції заспокоювали земляків повідомленнями про те, що небезпечних речовин у повітрі не виявлено.
Прес-служба обласного комунального підприємства «Полтававодоканал» також спростувала чутки про збої в роботі каналізаційної системи й зазначила: «Комісійно встановлено, що причиною неприємного запаху є вивезення добрив органічного походження на територію Гожулівської сільради». Йдеться про те, нібито спека та вітер «рознесли» той сморід із полів поблизу приміського села Гожули, на які вивезли курячий послід орендарі землі — представники Полтавської птахофабрики.
Однак далеко не всі полтавці погоджуються з таким трактуванням подій. Надто за умов, що й згаданий «фабричний» запах багатьом із них добре знайомий, і сонце та вітер були й раніше, але таким смородом не «накривало» півміста. Не менше дивує багатьох і той факт, що лише зараз повпреди місцевої влади звернули увагу на немиті баки для побутового сміття та приватні асенізаційні машини, з яких задля економії коштів рідкі нечистоти зливають де заманеться. Такі «оази» антисанітарії у Полтаві, даруйте, «воняють» роками, але посадовці та відповідні контролюючі служби «помітили» їх тільки тепер.
Полтава.