Прем’єр-міністр Микола Азаров вимагає активізувати роботу з наближення технічних регламентів Митного союзу та України. Про це глава уряду заявив під час робочої поїздки на Луганщину (на знімку), повідомляє прес-служба Кабміну.
«У нас виникають певні труднощі, пов’язані із утворенням, структуруванням Митного союзу, з’являються відмінності у підходах. Саме тому надзвичайно важливо сьогодні активізувати і продовжити нашу співпрацю з країнами Митного союзу, особливо в частині зближення у галузі технічних регламентів, угод, які регулюють митні процедури. І нині ми над цим активно працюємо», — сказав М. Азаров.
Водночас прем’єр вкотре підкреслив: не можна протиставляти співпрацю України з країнами Євросоюзу та країнами Митного союзу, а тому ми розвиватимемо співробітництво з цими двома утвореннями.
Глава уряду нагадав, що найближчим часом Віктор Суслов розпочне виконувати обов’язки представника України у Митному союзі, і він зі своїм апаратом займеться вирішенням питань, які викликають певні розбіжності між Україною та країнами МС.
М. Азаров також закликав вітчизняні ЗМІ не спекулювати на темі нібито наявного конфлікту між Україною і Митним союзом. «У нас є проблеми, але не варто ці проблеми штучно роздувати і перебільшувати. Передусім вирішення питання лежить у площині узгодження наших позицій — робота непроста, але вона, безумовно, дасть свої результати. Ми у цьому глибоко переконані», — сказав Прем’єр-міністр.
 
На знімку: Прем’єр-міністр Микола Азаров на церемонії відкриття багатофункціонального спортивного комплексу в Луганську.
Фото з сайту «Урядовий кур’єр».