Україна направила проект закону «Про прокуратуру» на експертизу до Венеціанської комісії. Перші консультації із цього приводу представників української влади і членів Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанської комісії) відбудуться, як тільки призначать експертів від комісії з цього питання. Ймовірно, це відбудеться вже у вересні. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Сергій КІвалов (на знімку), повідомляє прес-служба Партії регіонів.
«Щодо суті самого документа, то я можу сказати, що він відповідає очікуванням наших європейських колег, оскільки значною мірою враховує їхні рекомендації. Зокрема, я маю на увазі те, що органи прокуратори України позбавляють повноважень у позакримінальній сфері, змінюється система добору кадрів, яка повинна гарантувати незалежність прокурора. Тут слід зважати, що нове законодавство вимагає нових знань», — зазначив Сергій Ківалов. 
Він додав, що також запроваджується розгалужений інститут самоврядування. «Ці зміни глобальні, і не виключено, що вони не викликають захоплення в самих співробітників прокуратури. Однак Україна вибрала європейський і демократичний шлях розвитку, тому ми йдемо цим шляхом», — зазначив Сергій Ківалов.