Роботи з підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до опалювального сезону вже виконані на 75%. До першого вересня має бути закінчена підготовка до зими в усіх навчальних закладах країни. До першого жовтня — на всіх об’єктах. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час наради з питань підготовки до опалювального сезону, повідомила прес-служба урядовця.

За його словами, для зменшення споживання природного газу буде реконструйовано 663 котельні з впровадженням енергоощадних технологій, замінено понад тисячу старих котлів на сучасні з більшим ККД та капітально відремонтовано ще понад тисячу котлів. А для зменшення витрат на виробництво та транспортування тепла буде замінено 474 км тепломереж.

«Зробити необхідно набагато більше. Але, першочергово, замінюються найбільш проблемні ділянки. Наприклад, на Троєщині в Києві, де були випадки відключення тепла та гарячої води, «Київенерго» за інвестиційною програмою проводить комплексну заміну розподільних трубопроводів центрального опалення та гарячого водопостачання, які зношені й перебувають в аварійному стані. Зокрема, за останні три роки на Троєщині для забезпечення мешканців району стабільним тепло- та водопостачанням замінено понад 60 км трубопроводів», — зауважив О. Вілкул.