Фехтування. Будапешт (Угорщина). Чемпіонат світу. На високій ноті завершили турнір українські спортовці. Наші шаблістки виграли «золото». У фіналі українки перемогли збірну Росії — 45:44. Причому, вони програвали по ходу поєдинку, але за рахунку 36:42 на користь росіянок зуміли відновити рівновагу і вирвати перемогу.
На шляху до фіналу збірна України перемогла команди Казахстану, Китаю та Італії. За Україну виступали Ольга Харлан, Аліна Комащук, Галина Пундик та Олена Вороніна.
Чоловіча збірна шпажистів удостоєна срібних медалей. Богдан Нікішин, Дмитро Карюченко, Анатолій Герей та Віталій Медведєв перемогли суперників з Росії, Чехії, Франції і лише у фіналі поступилися угорцям — 38:42.
Нагадаємо, що чемпіонкою в індивідуальних змаганнях шаблісток стала Ольга Харлан. Також в індивідуальному турнірі «бронзу» виборов рапірист Ростислав Герцик.
У підсумку збірна України стала третьою в медальному заліку: дві золоті, срібна і бронзова медалі. Перша — Росія: три золоті, п’ять срібних та одна бронзова нагорода. Друга — Італія з трьома золотими та трьома бронзовими відзнаками.
***
На чемпіонаті світу з фехтування на візках серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарата українці виграли чотири медалі. Зокрема, Антон Дацко з міста Буська виборов друге місце у фехтуванні на рапірі, а львів’яни Наталія Морквич та Андрій Демчук посіли друге місце у фехтуванні на рапірі та третє місце у фехтуванні на шаблі відповідно.
Чоловіча збірна команда України у складі Антона Дацка, Андрія Демчука та одесита Вадима Цедрика виборола загальнокомандну перемогу у фехтуванні на шаблі.