На Дніпропетровщині оголошено фотоконкурс «Кольори українського прапора», присвячений дев’ятій річниці Дня Державного прапора України, що відзначається 23 серпня. У конкурсі беруть участь як аматори, так і професійні фотографи. Основна умова — бути громадянином України старше 16 років. Ініціатором заходу стала Громадська рада при облдержадміністрації.

«Справжній патріотизм починається з поваги в родині, з поваги до місця, в якому живемо, до роботи, через яку отримуємо реалізацію, і, звичайно ж, з поваги до державних символів, — розповів голова ради Олексій Лазько. — Ми хочемо знайти такі знімки, які б виражали елемент душі автора через любов до рідного краю».

За умовами конкурсу, світлини мають відповідати певним тематичним категоріям. Рубрика «Моє місто, село, селище» включає фото прапора в місцевості, в якій живе автор роботи. Категорія «Мій дім» містить знімки квартири і прибудинкової території, прикрашеної до Дня Державного прапора України. В рубриці «Ми — українці» подаються світлини родини і друзів разом з Державним прапором. Кожен учасник може надіслати не більше трьох світлин за кожною тематикою конкурсу.

Ідею проведення заходу підтримали в обласному молодіжному комітеті захисту конституційного устрою. «Ми вибудували динамічну роботу з керівниками студрад, шкільними та іншими навчальними закладами. Відгукнулися молоді люди з усіх вишів нашого регіону, — зазначив член комітету Олексій Доброскок. — Наша ініціатива спрямована на те, щоб підняти патріотизм у нашому регіоні за допомогою цього конкурсу».

АРХІВАРІУС

24 липня 2010-го. До 20-річчя підняття національного прапора Київська міська організація Української народної партії біля пам’ятника Незалежності розгорнула найбільший прапор України — розміром з половину футбольного поля.

 

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА (з архіву «Голосу України»).