Велетенські «диво-птахи» приземляться у «Мистецькому Арсеналі» в День незалежності України. Серед них буде і диво-птах, якого «вигодували» кіровоградці (на знімку). Українська хатинка з гербом Кіровограда на даху та з бабусею у віконці, на якій оселилися лелеки (як символ міста), за мальвами — собака, на подвір’ї — гуси, за якими наглядає з горища руда кішка, — все це знайшло собі місце на дивному птахові. Позаду хати — панорама села, з дорогою, що тягнеться полями аж до самого неба, і нічний пейзаж з річкою. А на його хвості розляглося мальовниче українське село з полями та річками. Таким побачили справжнього українського диво-птаха кіровоградські художники Андрій Кадигроб, Ігор Вишніченко, Тетяна Стороженко, Олександр Демиденко та Євген Івасюта.
Уже з понеділка музейно-виставковий комплекс гостинно відкриє свої ворота для диво-птахів, які «злітатимуться» на виставковий майданчик «Мистецького Арсеналу» з усіх куточків України.
А поки що диво-птах — у центрі уваги юних кіровоградців та гостей міста.
24 серпня вихідці з усіх країв України разом зі своїми птахами феєричною колоною урочисто пройдуть від виставкового комплексу до центру столиці, дивуючи своїм колоритом та наповнюючи позитивною енергетикою всіх українців.
Кіровоградська область.
Фото автора.