Народний депутат від фракції «Свобода» Олег Сиротюк (на знімку) звернувся до міністра освіти і науки Дмитра Табачника з вимогою розібратися в ситуації із закриттям шкіл на Полтавщині. Як повідомляє прес-служба партії, у краю почастішали випадки «реорганізації та призупинення діяльності» сільських шкіл, що фактично означає їх закриття.
До Олега Сиротюка звертаються стурбовані батьки із різних куточків області. Вони повідомляють, що подекуди освітні заклади закривають рішенням сесій районних рад, навіть не запитавши думки у громади. Основною ж причиною припинення діяльності шкіл органи місцевого самоврядування називають нестачу фінансування.
Обурила батьків і ситуація, яка виникла у селах Петро-Давидівка та Надежда на Диканщині. У цих населених пунктах, аби зменшити кількість учнів і мати підставу для призупинення роботи навчальних закладів, дітей примушували віддати до сусідніх шкіл. Щоб захиститися від свавілля чиновників, громада Надеждинської сільської ради ініціювала проведення сесії, на якій депутати одноголосно проголосували проти реорганізації навчального закладу.
«У той час, коли необхідно шукати додаткові джерела фінансування на сільські школи, допомагати їм розвиватися, чинуші прирікають їх на закриття, як наслідок — це призводить до занепаду населеного пункту», — заявив О. Сиротюк.