Міністерство інфраструктури України розробило нові стандарти поштових відправлень і переказів, скоротивши частоту доставки пошти в малонаселені пункти. Проект наказу «Про затвердження нормативів і нормативних строків пересилання поштових відправлень і поштових переказів» розміщено на сайті міністерства.
Нормативи доставки пошти в Києві, Сімферополі і Севастополі, обласних центрах залишаються такими, як були раніше, — не менше шести днів на тиждень і раз на день, у містах обласного підпорядкування й районних центрах — не менше п’яти днів на тиждень і один раз на день. А от у малонаселених пунктах доставку пошти буде зменшено: у населених пунктах із чисельністю жителів до 500 чоловік — не менше трьох днів на тиждень і раз на день; до 2000 чоловік — не менше чотирьох днів на тиждень і одного разу на день; більше 2000 чоловік — не менш п’яти днів на тиждень і один раз на день. Нині доставка пошти в малонаселені пункти здійснюється в місця, де проживає до 1000 чоловік, — не менше чотирьох днів на тиждень і один раз на день, а більше 1000 чоловік — не менше п’яти днів на тиждень і один раз на день.
Таким чином, щоденні газети, як, наприклад, «Голос України», які й так доставляють у віддалені пункти не найкращим чином, після набрання чинності наказу Мінінфраструктури доставлятимуть ще рідше. Безумовно, це негативно вплине на тиражі таких щоденних видань, доходи редакцій і зменшить суми податкових відрахувань до держбюджету і різних фондів.