Із близько 360 дитячих майданчиків, які перебувають на балансі житлово-експлуатаційних підприємств Кременчука, лише 56 мають сертифікати якості на ігрове обладнання. 
Тобто, повністю задовільним і контрольованим є стан лише тих осередків розваг малечі, які були споруджені за кошти міського бюджету протягом останніх трьох років. Водночас, за словами заступника начальника управління житлово-комунального господарства міськвиконкому Оксани Кійло, більшість дитячих майданчиків з’явилися у наддніпрянському місті ще в 60-70-ті роки минулого століття разом із житловими будинками. Майже всі вони потребують капітального ремонту або повної заміни обладнання. За чий кошт?
Ситуація ускладнюється і  тим, що останніми роками, коли в місті визначали тарифи на експлуатаційні витрати, чимало мешканців багатоповерхівок, переважно старшого віку, просили виключити з переліку для оплати послугу на утримання дитячих майданчиків. Мовляв, їхні діти вже давно виросли... За таких обставин управляючі компанії ремонтують те ж таки ігрове обладнання у дворах житлових будинків лише в окремих випадках фактично за свій кошт. А останнє обстеження дитмайданчиків міста фахівцями засвідчило наявність на них 105 конструктивних елементів обладнання, що перебуває в аварійному стані й загрожує здоров’ю малечі. Тож зараз саме ці елементи демонтують.
Полтавська область.