Щиро вітаю зі славетним ювілеєм — 375-річчям від дня заснування міста!
Чугуїв — земля з давньою та славною історією, витоки якої ведуть від поселень українських козаків та російських стрільців, військового містечка до одного з промислових та культурних центрів Харківщини, міста високопрофесійних машинобудівників, інженерів, художників, поетів.
Ваше місто подарувало світові талановитого художника Іллю Рєпіна. З історією Чугуєва тісно переплелися життя вченого-хірурга Єфрема Мухіна, письменників Олексія Євстаф’єва, Степана Александрова, поета Бориса Чичибабіна, багатьох інших видатних людей.
Традиції харківської художньої школи на цій благодатній землі оберігаються і розвиваються на щорічних міжнародних Рєпінських пленерах, що об’єднують митців з усіх куточків України.
Неоціненне багатство міста сьогодні — це його чесні, порядні й талановиті люди, які гідно продовжують і збагачують надбання своїх попередників, прагнуть зробити свій край заможнішим.
Сердечно зичу вам міцного здоров’я, невичерпної творчої енергії й натхнення, щедрої долі, добробуту, великих звершень та нових здобутків.
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.
Фото надано редакцією газети «Новости Чугуева».