Тільки вступивши до Митного союзу з Росією, Україна зможе надолужити згаяне за 22 роки незалежності: повернути колишню могутність і стати повноправним гравцем у світовій економіці. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко (на знімку) на зустрічі з регіональними ЗМІ в Києві.
«За офіційною статистикою, за роки незалежності українців поменшало на шість мільйонів. Щомісяця смертність становить близько 20 тисяч людей, що можна порівняти з населенням районного центру. Країна втратила 50 тисяч підприємств, колгоспи й радгоспи знищені, а фермерське господарство не в змозі забезпечити ринок необхідними обсягами продукції», — цитує політика прес-служба КПУ.
За словами лідера комуністів, для України кращим у всіх відношеннях був би вступ до Митного союзу, повернення втрачених зв’язків, налагодження нових. Приєднання до МС дасть потужний імпульс машинобудуванню, суднобудуванню та енергетичному машинобудуванню», — підсумував П. Симоненко.
Водночас він повідомив, що у вересні комуністи почнуть збір підписів про проведення референдуму щодо вступу України до Митного союзу. На нього буде винесено два питання: хто підтримує вступ України до Митного союзу, і хто виступає за приєднання до Європейського Союзу.