Фігурне катання. У Києві відбувся чемпіонат України. Доволі високими вийшли оцінки в переможниці жіночих змагань киянки Наталі Попової. Тепер вона вже п’ятиразова чемпіонка України, більше титулів (сім) тільки в Олени Ляшенко. В решті номінацій нагороди дісталися талановитим юніорам. Цей факт вселяє певні надії.

Але тепер конкретніше про змагання жінок. Сума балів за дві програми в Попової (на знімку) — 166.74. Такі б показники на чемпіонаті Європи, котрий відбудеться в Стокгольмі (Швеція)! Сподобалася своїм зарядом на боротьбу срібна призерка, дніпропетровська фігуристка Ганна Хниченкова — 152.57. «Бронза» дісталася Аліні Білецькій (Київ), яка «стрибнула» на п’єдестал із сьомого місця після короткої програми — 125.10.

Однак варто зазначити, що особливо гостра суперечка за «золото» виникла в змаганні чоловіків, де в протистоянні двох лідерів доля чемпіонського титулу вирішувалася після виступу останнього учасника — киянина Івана Павлова. У результаті переможець — ще один представник столиці Ярослав Паніот випередив найближчого конкурента лише на якихось 0.32 бала. Давно таких щільних результатів не спостерігалося.

У сумі Паніот набрав досить високі оцінки — 207.90 бала. З такими показниками і на чемпіонаті Європи можна розраховувати на місце в першій десятці. Іван Павлов став срібним призером — 207.58. Бронзова нагорода дісталася одеситу Михайлові Медуниці — 161.99.

Чемпіонами в парному катанні стали дніпропетровські фігуристи Рената Оганесян/Марко Бардей — 141.12. Принаймні глядачі від їхнього виступу отримали чимало задоволення.

У танцях на льоду інтриги не вийшло. Краще за всіх підготовленими до нинішнього турніру виявилися харків’яни Олександра Назарова та Максим Нікітін. Їхня сума за два танці досить переконлива — 155.89. Попереду в них ще тривалий сезон. А головними турнірами стануть дорослі чемпіонати Європи та світу, а також юніорський чемпіонат світу.

Фото ufsf. org.