Прем’єр-міністр Микола Азаров узяв участь у відкритті автомобільного руху по першій частині новозбудованого тунелю з вулиці Набережно-Хрещатицької на вулицю Набережне шосе на Поштовій площі у Києві (на знімку).

Глава уряду підкреслив, що відкриття руху через тунель істотно полегшить рух столицею і дасть змогу організувати практично безперешкодний рух від Конча-Заспи до Оболоні й у зворотному напрямі. Також він зазначив, що друга частина тунелю і рух від Боричева спуску на Набережне шосе буде відкрито до Дня визволення Києва.

«Сьогодні я з будівельниками обговорював, що ми до Дня визволення Києва здамо другу частину підземної споруди — тунелю. І так повністю ліквідуємо затори в цьому напрямі», — зауважив прем’єр. Завершення будівництва тунелю він назвав прикладом радіальної магістралі, яка забезпечить наскрізний проїзд, починаючи від околиці міста — Столичного шосе і до іншої околиці — Оболоні. «Думаю, що проїзд без світлофорів і практично без перешкод дасть можливість прибрати значну частину транзиту з міста, принаймні, скоротити перебування транзиту в столиці й вирішити, звичайно, проблему перетину Києва за обмежений час», — сказав М. Азаров.

Щоб завершити реконструкцію транспортної розв’язки, уряду довелося додатково виділити 50 млн. грн., збільшивши у такий спосіб загальний обсяг фінансування до 80 млн. грн. «Уряду постійно доводиться знаходити ресурси, забезпечувати фінансування міських будівництв в той час, коли Київ сам має ресурси», — сказав він.

Прем’єр-міністр нагадав також, що за останні три роки збудовано Подільську естакаду, Гаванський міст, розв’язки на мосту «Метро», на Дніпровській алеї, на мосту Патона, на перетині Столичного шосе й проспекту Науки, завершується реконструкція Поштової площі.

Подякувавши будівельникам «за ударні темпи роботи в тяжких умовах», Микола Азаров підкреслив, що програма розвитку Києва — багаторічна, й попереду у них багато роботи: «Сподіваюсь, закінчимо станцію метро «Теремки», і тоді почнеться реалізація надзвичайно великого проекту на Троєщині». А це, наголосив глава уряду, потребує злагодженої праці Київської міської ради, столичної держадміністрації та Кабінету Міністрів.

Вл. інф.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА. 

довІдково

Реконструкцію транспортної розв’язки на Поштовій площі розпочато в 2012 році з метою поліпшення транспортної схеми цього вузла і збільшення його пропускної спроможності. Після завершення реконструкції пропускна спроможність розв’язки збільшиться до 110 тис. авто/доба (до початку робіт — 85 тис. авто/доба). Буде забезпечено безперервний рух автотранспорту вулицею Набережно-Хрещатицька і Набережним шосе в обох напрямах.