Закон про реформування прокуратури отримає підтримку в парламенті і його ухвалять до Вільнюського саміту «Східного партнерства», який відбудеться у листопаді цього року. Переконання у цьому висловив народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник (на знімку).
Нагадаємо, нині законопроект про реформування прокуратури передано до Венеціанської комісії для врахування її рекомендацій перед направленням до парламенту.
«Нинішні влада та Президент на ділі демонструють європейський вектор розвитку України. Тоді як за попередньої влади жодного фундаментального реформаторського європейського закону не було прийнято, адже на це не було політичної волі — була лише балаканина. Сьогодні ж ми підтверджуємо свої проєвропейські намагання й устремління. Це і прийняття нового КПК, закону про адвокатуру, закону про доступ до публічної інформації. Ми також реалізовуємо вимогу ЄС щодо реформування прокуратури», — цитує політика прес-служба ПР.
Володимир Олійник висловив переконання, що всі парламентські сили підтримають цей закон. «Опозиція вже не раз своїми діями демонструвала, що не хоче європейської інтеграції України. Адже всі бачили, як законопроекти, котрі ми пропонували — КПК, закон про адвокатуру, — не були підтримані опозиційними депутатами. Вони не хочуть, щоб проєвропейські зміни, підписання Угоди про асоціацію відбулися саме за час президентства Віктора Януковича. Але ми тут не змагання влаштовуємо!» — наголосив народний депутат.
Він упевнений: навіть якщо законопроект на той час буде ухвалено лише у першому читанні — це буде серйозним свідченням того, що ми приводимо нашу законодавчу базу відповідно до європейських стандартів.