Про це заявила народний депутат від фракції КПУ, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ірина Спіріна (на знімку).
«Окремо хочу підкреслити, що сьогодні реформаторами подається недостовірна інформація про захворюваність і смертність і дорослих, і дітей. По суті, місцева влада вводить в оману владу центральну. І тому позиція Компартії тут однозначна — має бути створена єдина система статистичних даних, яка показувала б реальну картину», — заявила народний депутат.
Як приклад пагубного впливу реформи І. Спіріна навела нещодавні події, що мали місце в Першотравенську Житомирської області, де під стінами сільської амбулаторії, а згодом й під стінами сільради відбувся мітинг-протест місцевих жителів проти скорочення жіночої консультації.
Парламентарій також заявила, що такі випадки спостерігаються на території всієї України. «У рамках так званої медичної реформи у наших громадян, по суті, відбирають право на одержання медичної допомоги, і змушують їздити в сусідні населені пункти, районні чи обласні центри. А це час і гроші, яких у більшості жителів сільської місцевості попросту немає. І дуже часто для деяких це ще й питання життя й смерті, враховуючи, що «швидка допомога» у села практично вже не виїжджає. Тому фракція комуністів наполягатиме на скасуванні антинародної медичної реформи й закликає всіх народних депутатів підтримати законопроект №2651, внесений фракцією Компартії», — заявила І. Спіріна.