У День Святого Миколая в операційній залі Полтавського поштамту відчинили «Пошту Діда Мороза». Саме так називається традиційна всеукраїнська передноворічна акція «Укрпошти», до якої повсюдно долучаються передовсім діти.

Торік на адресу щедрого дідуся-білобородька тільки юні мешканці Полтавщини надіслали близько півтори тисячі листів. Ті з них, хто залишив свою зворотну адресу, отримали відповіді. Так-так, від самого Діда Мороза, котрому асистували столичні поштовики та їхні помічники-волонтери! Організатори акції сподіваються, що цьогоріч таких вісточок на відому адресу надійде ще більше. А щоб усі передсвяткові мрії та побажання дітлахів знаходили своїх адресатів і неодмінно збувалися, працівники «Укрпошти» влаштували урочисте спецпогашення маркованого конверта «З Новим роком!» спеціальним штемпелем «Пошта Діда Мороза».
У Полтаві таку церемонію вперше відкривав школяр — учень п’ятого класу загальноосвітнього навчального закладу № 24 Євген Ловягін. А допомагав йому на правах розпорядника дійства у свій «іменний» день директор Полтавської дирекції «Укрпошти» Микола Хоменко. Підтримували їх четвертокласники школи № 3, їхні педагоги, працівники дирекції та поштамту і навіть... Снігуронька. Тож усім було весело й цікаво. Адже, як зізналися самі школярики, зранку вони вже отримали подарунки від Миколая. Щоправда, він чомусь був дуже схожим на їхніх мам і татусів.
При цьому хлопчики та дівчатка пообіцяли подарувати радість іншим. Насамперед своїм дідусям і бабусям, старшим друзям, надіславши їм не лише традиційні телефонні «есемески» чи віртуальні поздоровлення через Інтернет, а й справжні вітальні листівки, малюнки тощо. Чарівна скринька пошти Дідуся Мороза в такому спілкуванні, звісно, буде незамінним помічником. Тож до столу, де після урочистостей згаданим штемпелем можна було погасити свій новорічний конверт, одразу вишикувалася черга дітлахів.
На знімку: церемонію спецпогашення новорічного конверта провели директор Полтавської дирекції «Укрпошти» Микола Хоменко, п’ятикласник Євген Ловягін та Снігуронька.
Фото автора.