М’ясні вироби з Полтави і Кіровоградщини, молочні — з Тернополя та Львова, навіть хліб із Сімферополя. Такими харчами переповнені полиці великих магазинів на Івано-Франківщині. І це у той час, коли місцеві виробники не можуть збути свою продукцію.
Прикарпатці здатні забезпечити себе якісними продуктами. Останніми роками виробництво аграрних та переробних підприємств в області зросло, і вони в потрібній кількості вирощують та виробляють необхідні продукти. У цьому переконаний заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Брус. Та попри це, виробники нарікають на проблеми із входженням їхньої продукції у супер- та гіпермаркети області, а точніше — фактичне витіснення її завезеною з інших регіонів.
Щоб селянин не думав, чи варто щось вирощувати, якщо немає де продати, щоб господар був впевнений, що продукцію буде реалізовано, голова ОДА Михайло Вишиванюк пропонує збільшувати кількість сільськогосподарських заготівельних кооперативів. А відповідні заготконтори створити у кожному районі області. Між тим, головам районних державних адміністрацій рекомендовано ухвалити відповідні цільові програми з фінансової підтримки місцевих товаровиробників шляхом надання часткової компенсації відсотків за кредитами та реалізації цих програм через місцеві кредитні спілки.
Івано-Франківська область.