Президент Віктор Янукович доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову і голові адміністрації Президента Сергію Льовочкіну вивчити можливість підняття радянського підводного човна «Щ-216».
Нагадаємо, у липні цього року човен виявили водолази Кримської республіканської установи «Чорноморський центр підводних досліджень» у районі мису Тарханкут на глибині 52 метри. Згідно зі збереженими архівними документами, це бойовий корабель, зниклий безвісти в лютому-березні 1944 року. Тепер можна із упевненістю казати, що човен потопили німецькі глибинні бомби під час походу. На думку фахівців, положення судна на дні говорить про те, що в ньому може бути повітря, а отже, і збережені останки членів екіпажу. Усі вони, 47 людей, загинули. За словами голови Республіканського комітету АРК з охорони культурної спадщини Лариси Опанасюк, уже розпочато роботи з пошуку родичів загиблих моряків. До речі, один із них, Микола Іванович Нудьга, був родом із Криму. 1944 року йому виповнилося лише 21 рік.
Тепер, згідно з дорученням Президента, уряд має забезпечити транспортування субмарини, її дослідження, поховання членів екіпажу підводного човна та створення музею на її базі. Крім того, доручено розглянути можливість створення меморіалу загиблим морякам.