Йдеться про низку напрацювань, які підготували міста та райони Закарпаття і зараз готуються до їх «захисту» у Києві. А попередньо їх оприлюднили (у понеділок, 5 серпня) на засіданні регіональної робочої групи з розгляду та відбору інвестиційних проектів, які можуть реалізовувати під гарантії держави.
Критеріям відповідної урядової постанови відповідають проекти чотирьох міст. В Ужгороді це реконструкція вуличного освітлення (понад 13 мільйонів гривень), у Хусті — оновлення ділянки міського водогону (1 мільйон гривень), у Виноградові — придбання спецтехніки (каналопромивної машини). Два проекти запропонувало Мукачеве. Це також закупівля спецтехніки для комунальних підприємств міста (3,9 мільйона гривень), а ще придбання міських пасажирських автобусів, які мають поліпшити послуги з перевезення пасажирів.
Нині над такими проектами працюють і в інших містах та районах. Так, під час засідання члени робочої групи вирішили рекомендувати Рахівській райдержадміністрації вивчити питання щодо доцільності розробки проекту, який передбачав би переведення бюджетної сфери та житлових будинків райцентру на електроопалення, оскільки суцільно гірський Рахівський район — єдиний в області негазифікований.
— Нам потрібно звернути особливу увагу на ті райони, які сьогодні все ще не підготували такі пропозиції. Роботу слід активізувати, щоб у найкоротші терміни Закарпаття було готове до представлення якомога повнішого та якісного переліку проектів, — зауважив керівник робочої групи Ігор Свищо.
Закарпатська область.