Минулими вихідними Дніпропетровщину відвідала китайська делегація. Згідно з озвученими планами, у регіон поставлятимуться обладнання, техніка і технології, а область відправлятиме до КНР вироблену сільгосппродукцію. На фінансування спільних сільськогосподарських і інфраструктурних проектів намічено спрямувати до України до шести мільярдів доларів США.
«Комуністичний Китай думає, як убезпечити своїх громадян від голоду, і пропонує іншим країнам інвестиції та взаємовигідну співпрацю, — прокоментував народний депутат України від КПУ, секретар Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики і земельних відносин Віктор Губар (на знімку). — Піднебесній взагалі властиво пропонувати не якусь ефемерну грошову допомогу, втручаючись при цьому в політику країни, як це робить МВФ, а вкладати гроші в конкретні проекти, робити чесні бізнес-пропозиції. Це політика успішної, сильної країни, що розвивається, в якій ринкова економіка жорстко й ефективно контролюється державою».
Водночас, за словами народного депутата, Україна знищує власне сільське господарство. Перекупники, скуповуючи за копійки продукцію у злиденних селян, заганяють їх у глухий кут, змушуючи вирізати худобу, занедбувати угіддя. Влада ж не тільки потурає цьому своєю бездіяльністю, а й має намір розпродати землю сільськогосподарського призначення.
Щоб урятувати село і гарантувати продовольчу безпеку українців депутат-комуніст пропонує, по-перше, назавжди заборонити продаж землі. По-друге, ухвалити програму відновлення сільського господарства. «І починати треба з відродження споживчої і виробничої кооперації, — вважає Віктор Губар. — Необхідно вступити до Митного союзу, захистивши внутрішній ринок від Євросоюзу, який має намір завалити його своїми товарами. І створити зерновий пул з Росією і Казахстаном».
Докладніше про українсько-китайські плани у сфері агробізнесу читайте в одному з наступних номерів «Голосу України».
Дніпропетровська область.