Найближчими днями Київ опиниться в полоні баскетболу. Тут з 8 по 18 серпня пройде Чемпіонат Європи серед юнаків (U16). Цій події була присвячена прес-конференція.
— Україна запалює нових зірок світового рівня. Немає сумнівів, що через кілька років юнаки, які візьмуть участь у цьому турнірі, стануть лідерами дорослих збірних. Але вони завжди згадуватимуть ігри, які провели на київських майданчиках, — сказав віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.
Він також зазначив, що, повернувшись у нашу країну в майбутньому, вони почуватимуться як удома. «Адже ці спортсмени не з чуток знатимуть, що в нашій країні люблять баскетбол і вміють у нього грати».
У прес-конференції також взяли участь президент Федерації баскетболу України, народний депутат Олександр Волков та директор турніру «ЄвроБаскет-2015» Маркіян Лубківський.
За ініціативи уряду та місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет-2015» спільно з Федерацією баскетболу України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та різними благодійними організаціями матчі з баскетболу відвідають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти із малозабезпечених та багатодітних родин, а також діти з особливими потребами.
***
Під час проведення чемпіонату арену столичного Палацу спорту розділять на два майданчики, на яких паралельно відбуватимуться по чотири матчі щодня. На першому (груповому) етапі учасники проведуть по три поєдинки. Ось із ким зіграє наша команда:
8 серпня. Україна — Латвія; 9 серпня. Хорватія — Україна; 10 серпня. Україна — Італія. Початок зустрічей о 21.30.
Наступні змагальні дні: 12, 13, 14, 16, 17 і 18 серпня (початок ігор — 14.15, 16.30, 18.45, 21.00, 21.30).
Зліва направо: Маркіян Лубківський, Олександр Вілкул і Олександр Волков. 
Фото з сайту ФБУ.