Футбол. Тепер уже колишній атакуючий півоборонець клубу італійської Серії А «Катанія» 25-річний Алехандро Даріо Гомес (на знімку) підписав угоду з харківським «Металістом», котра розрахована до середини 2017 року.
«Мав пропозиції від «Інтера», «Фіорентіни» і мадридського «Атлетіко». Але «Металіст» був найнаполегливішим, і тому я тут, — розповів новобранець в інтерв’ю прес-службі слобожан.
Як відзначає сам футболіст, його інтеграцію до харківської команди полегшить той факт, що в «Металісті» грає багато аргентинців, з якими він виступав ще до переїзду в Італію. «Я грав у «Сан-Лоренсо» із Чако Торресом, із Себастьяном Бланко разом викликалися до молодіжної збірної. Та й з іншими хлопцями з аргентинського чемпіонату я перетинався».
Фото www. metalіst. ua.
На «Арені Львів» приймемо греків
Молодіжна збірна України (U-21), в якої попереду старт у кваліфікаційному раунді до чемпіонату Європи-2015, з 11 по 14 серпня проведе навчально-тренувальний збір. Під час цього заходу українці зіграють контрольний матч проти однолітків із Греції.
Тренер нашої збірної Сергій Ковалець назвав імена 23 футболістів, котрих викликано на збір, пише офіційний сайт ФФУ.
Воротарі — Євген Гальчук («Іллічівець», Маріуполь), Артур Денчук («Металіст», Харків);
оборонці — Дмитро Рижук, Сергій Мякушко (обидва — «Динамо», Київ), Олександр Насонов («Металург», Донецьк), Іван Ордець («Іллічівець»), Павло Мягков («Зоря», Луганськ), Євген Неплях («Севастополь»);
півоборонці — Руслан Бабенко («Дніпро», Дніпропетровськ), Владислав Калитвинцев («Слован», Словаччина), Віталій Буяльський («Говерла», Ужгород), Андрій Цуріков («Динамо»), Олександр Нойок («Металіст»), Сергій Болбат, Кирило Ковалець (обидва — «Шахтар», Донецьк), Віталій Приндета («Волинь», Луцьк), Олександр Караваєв («Севастополь»), В’ячеслав Чурко («Іллічівець»), Євген Трояновський («Металург», Донецьк), Ігор Озарків («Карпати», Львів);
нападники — Пилип Будківський («Севастополь»), Віталій Іванко (АЕК, Кіпр), Владислав Кулач («Іллічівець»).
Збір команда Ковальця розпочне 11 серпня, а вже наступного дня вирушить до Львова, де 13 серпня на «Арені Львів» зустрінеться з футболістами Греції.
Максимова звільнили, П’ятенка повернули...
Як стало відомо, Юрія Максимова звільнили з посади тренера донецького «Металурга». Це підтвердив генеральний директор клубу Євген Гайдук в інтерв’ю клубній прес-службі.
— У футболі все визначає результат. Наша команда, на жаль, невдало розпочала сезон, як на внутрішній арені, так і в Лізі Європи. Керівники ФК «Металург» (Донецьк) ретельно проаналізували виступ команди. Переговоривши з її наставником Юрієм Максимовим, прийняли взаємне рішення про достроковий розрив контракту з тренером.
Це виважений крок. Усі ми хочемо, щоб донецький «Металург» був сильнішим і постійно радував своїх шанувальників. Зазначу, що Юрій Максимов намагався у своїй роботі привнести щось нове. Минулий сезон був непоганим для нашої команди й підсумкове 5-те місце це підтверджує. Клуб дякує Юрію Вілієвичу за той час, протягом якого він тренував «Металург». І бажаємо Максимову успіхів у подальшій тренерській кар’єрі.
До наступного матчу в Лізі Європи команду готуватиме виконуючий обов’язки тренера Володимир П’ятенко...
Він розповів про своє раптове призначення.
— Маю конкретне завдання — якнайкраще підготувати команду до домашнього поєдинку з албанським клубом «Кукесі» і пройти його. От і все.
Річ у тім, що я після моєї відставки в головній команді торік продовжив працювати в клубі, очолюючи дитячу академію. Тож запрошувати «чужого» фахівця в такій ситуації було, либонь, нелогічно. Що буде далі — подивимося, це вже не до мене запитання. Є різні варіанти. На посаду наставника першої команди розглядаються різні кандидатури.
Нагадаємо, що сьогодні «Металург» проведе повторний матч третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти албанського клубу «Кукесі». Тиждень тому в Тирані господарі перемогли донеччан — 2:0.