Рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні від 2 серпня, яким матч «Металіст» — «Карпати», що відбувся 19 квітня 2008 року з рахунком 4:0, було визнано договірним, не поставило крапку в довготривалій історії навколо поєдинку п’ятирічної давності.
Поки керівництво ФК «Металіст» розглядає питання про подачу апеляції до Верховного суду Швейцарії, ми звернулися до штаб-квартири УЄФА у Ньоні (Швейцарія), щоб з'ясувати, як вирок Спортивного арбітражного суду вплине на подальшу долю ФК «Металіст» у турнірах УЄФА.
У офіційній відповіді УЄФА йдеться: «УЄФА взяв до уваги рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні, яким ФК «Металіст Харків» було визнано відповідальним за маніпулятивні дії під час домашнього матчу від 19 квітня 2008-го проти ФК «Карпати Львів». Таким чином, дисциплінарні органи УЄФА розглядатимуть можливість допуску ФК «Металіст» до участі у Лізі чемпіонів сезону 2013—2014 років від статтями 2.04. g) і 2.05 правил цього змагання».
Згідно зі статтею 50(3) Статуту УЄФА, яка набрала чинності 27 квітня 2007 року, клуби, які безпосередньо чи опосередковано пов’язані з діями, що впливають на результат матчу національного чи міжнародного формату, не можуть бути допущені до змагань УЄФА.
Нагадаємо, що минулої п’ятниці суд у Лозанні відхилив усі апеляції за винятком скарги колишнього президента «Карпат» Петра Димінського та гендиректора «Карпат» Ігоря Дедишина, які були частково задоволені, а також апеляції віце-президента «Карпат» Олександра Єфремова, яка була задоволена повністю. Суд також ухвалив рішення позбавити ФК «Металіст» бронзових нагород сезону 2007/2008 і оголосив про дискваліфікації та штрафи... 
Лозанна (Швейцарія).