У Жовтневому районі Дніпропетровська відкрився перший у місті безплатний кінотеатр просто неба «На Бульварі». Перший кіносеанс відбувся 3 серпня: сотні городян подивилися фільм «Легенда №17», який глядачі самі обрали шляхом голосування в соціальній мережі.
Організаторами заходу виступили Жовтнева райрада, фонд народного депутата Олександра Момота «Дорогою допомоги» і молодіжна організація «Молоді регіони».
«Метою відкриття кінотеатру є створення майданчика для спілкування жителів, для успішного та корисного проведення дозвілля, — розповів голова райради Антон Жосуль. — На Бульварі Слави було встановлено екран, і тепер щосуботи там проходитимуть кіносеанси. Вхід безплатний. Глядачі зможуть розташуватися в будь-якому зручному для себе місці — на газоні, лавочці». На думку організаторів, такий кінотеатр для молоді є альтернативою прокуреним кафе. А Жовтневий — це молодіжний район, територія студентства.
«Ідея проекту з’явилася доволі давно, — відзначив студент Дніпропетровського національного університету Роман Ганжа. — Але в нас не було коштів для його реалізації. А підтримка народного депутата України Олександра Момота виявилася дуже до речі».
Автори проекту сподіваються на його продовження, подальший розвиток і реалізацію у вузах і студентських містечках. «Такі проекти необхідно розвивати і підтримувати, просувати у вузи, щоб молодь могла не просто відпочити, а й провести дозвілля з користю», — упевнений голова студентської ради транспортного університету Оксана Гололобова.
 
Дніпропетровська область.