У неділю в урочищі Нечимному, що на Ковельщині, уже втринадцяте відбулося літературно-мистецьке свято «Лісова пісня». Наступного літа мине 130 років, як на лісовому озері Нечимному побувала юна Леся Українка. Побачене і почуте тут запало їй у душу на все життя, а  1911 року було реалізовано в поезії, одному з найкращих її творів — драмі-феєрії «Лісова пісня». Береги Нечимного — батьківщина цього драматичного шедевра.
Лісова галявина зі старим дубом біля сцени стала місцем літературно-мистецького дійства. Як завжди, його відкрили актори Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, майстерно виконавши уривок з «Лісової пісні». Серед них не було Мавки. Її чарівний образ, перевтілений у пісню, виконала юна співачка із селища Люблинець Олександра Дацюк. Лукашем того дня був студент одного із столичних вищих навчальних закладів, уродженець села Пісочне Ковельського району Тимофій Музичук. Його майстерна гра на сопілці не могла не зачарувати.
Треба віддати належне організаторам свята і, насамперед, керівництву Ковельського району, яке все зробило, щоб учасникам і гостям цього літературно-мистецького дійства було затишно і зручно.
Волинська область.
 
Свято завершилося, але його учасники не поспішають залишати лісову галявину.
Фото автора.