На березі річки Путилки стоїть родинна хата Юрія Федьковича, якого називають співцем гуцульської долі, буковинським кобзарем. Саме тут майбутній письменник народився 1834 року, зростав, тут формувався його талант. Звідси повела його дорога у непрості життєві круговерті, у складні будні громадського діяча та чарівний і загадковий світ поета-лірика, який завжди, де б не доводилося йому бути, залишався гуцулом з Карпат.
Біля музею-садиби, прикрашеного вишивкою, виробами з дерева, бісеру, ткацькими виробами, витворами образотворчого мистецтва, відбулося традиційне районне літературно-мистецьке свято «Шовкова косиця». Земляки письменника шанують пам’ять про видатну особу, зберігають своє коріння. Голова Путильської районної державної адміністрації Василь Сафроняк розповідає, що свято традиційно проводиться з 1974 року і є для Путили одним з найповажніших. Наступного року виповниться 180 років з дня народження Юрія Федьковича, і ця дата гідна того, щоб відзначити її на державному рівні.
 
На знімку: з нагоди 179-ї річниці від дня народження мешканці Путили вшанували пам’ять видатного українського поета, прозаїка, публіциста Юрія Федьковича. Зліва направо: голова Путильської районної ради Дмитро Ославський, майстриня вишивки Паша Дроняк, голова Путильської райдержадміністрації Василь Сафроняк, майстриня вишивки Ганна Поляк, гість Юрій Бугай.
 
Фото автора.