Міністерство юстиції України розробило законопроект, яким вносяться зміни до деяких законів України щодо надання інформації про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Законопроектом передбачається зняття обмежень для нотаріусів щодо надання витягів з держреєстру лише у випадку вчинення нотаріальних дій. Якщо законопроект приймуть, то нотаріуси зможуть за запитом громадянина надати будь-який витяг, не пов’язуючи це із вчиненням нотаріальних дій.
— Реєстраційні послуги стануть для населення доступнішими і люди зможуть самі обирати, де їм краще та зручніше отримувати такі витяги: у нотаріусів чи в державних реєстраторів, — так прокоментувала міністр юстиції України Олена Лукаш пропоновані законодавчі зміни. За словами міністра, розширення учасників надання такої послуги допоможе зняти той ажіотаж, який спостерігається в реєстраційних службах.  
Довідка: станом на 1 серпня 2013 року до державних реєстраторів надійшло 421 755 заяв про надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Вл. інф.