Майже 20 років стояв закритим дитсадок у селі Павлівка Васильківського району Дніпропетровщини. На ремонт і утримання закладу місцева влада кошти знайти не могла. Лише торік на обласному рівні було вирішено відновити роботу об’єкта. І сьогодні є всі передумови для того, щоб у вересні павлівська дітвора одержала оновлений дитсадок.
 Нині уже виконано роботи з утеплення зовнішніх стін, покладено плитку на підлозі, встановлено нову сантехніку, замінено вікна й двері. Тривають роботи із проведення опалення, завершується внутрішнє оздоблення. Об’єкт готовий на 70%. Введення дитсадка в експлуатацію дасть змогу створити чотири нові групи для 60 дошкільнят.
Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в обласній держадміністрації, у Васильківському районі також проводиться реконструкція загальноосвітньої школи №3. Цього року її реорганізують на навчально-виховний комплекс.
«Цей комплекс об’єднає школу й новий дитячий садок на 40 місць, —зазначають в ОДА. — Уже завершено роботи з ремонту стін й укладання керамічної плитки. Тривають оздоблювальні роботи й благоустрій території. Загальна будівельна готовність становить 65%».
Усього ж у Васильківському районі діє 16 дошкільних навчальних закладів. Таким вихованням охоплено 674 дитини. Раніше, 2010 року, до садочків ходив лише 491 малюк.