Найважливішим завданням депутатів є виховання юного покоління українців у дусі патріотизму. Велику роль у цьому відіграють традиційні національні свята — такі, як День Святого Миколая. У цьому переконані народні депутати України Олег Кришин і Юрій Береза. Спільно вони змогли забезпечити святковими подарунками кожного з понад восьми тисяч дошкільників П’ятихатського, Царичанського та Верхньодніпровського районів Дніпропетровщини, а також міст Вільногірськ і Жовті Води.

Не залишилися без уваги і діти військовослужбовців із зони АТО — незалежно від віку. А в дитсадки депутати передали 140 новорічних ялинок.

— Сьогодні дуже світле свято. Тому хотілося порадувати наших дітей, вручити їм подарунки. Зробити таким чином, щоб малюки раділи, сміялися й одержували задоволення, — розповів Олег Кришин. — Разом з народним депутатом Юрієм Березою ми вирішили організувати подарунки кожному дошкільняті нашого округу і ялинки для дошкільних установ. Сподіваємося, що свято вдалося.

Депутати та їх помічники особисто вручили подарунки в низці дитсадків. Під час відвідування вони також поговорили зі співробітниками установ, керівниками місцевих громад, поцікавилися нагальними проблемами та спільно обговорили шляхи їх розв’язання.

— Самі ми на День Миколая дитячі ранки організувати змогли, а от подарунки самостійно придбати не вийшло, — відзначила секретар Вільногірської міськради Людмила Дроздіна. — Але нашому місту щастить — у нас найкращі народні депутати. І сьогодні всі дітки завдяки їм отримали чудові подарунки. За це йому вдячні і їхні батьки, і співробітники дошкільних установ, і керівництво міста. Олег Кришин постійно цікавиться ситуацією в місті, завжди на зв’язку — завжди доступний. Дуже символічно, що своє перше відвідування округу на посаді народного депутата він почав саме з дитсадків. Це означає, що депутат розуміє — починати необхідно з виховання молодого покоління українців. Це дуже багато значить.

Одним із дитсадків, куди було зроблено візит — комунальний дошкільний заклад №35 міста Жовті Води. Дитсадок було побудовано 1989 року, розрахований він на 13 груп. Сьогодні працює одинадцять, в одній з яких перебувають першокласники. Діють дві логопедичні групи, дві ортопедичні, дві — з додатковими платними послугами. Усього заклад відвідують 210 дітей. По закінченню святкового ранку, який приготували гостям вихованці дитсадка, відбулася бесіда з його керівництвом.

— Візит таких гостей для дітей — радість. Це видно за блиском їхніх очей, — підкреслила в. о. завідувача дитсадка Олена Матяш. — А співробітники дитсадка відчувають гордість від того, що до них приїжджають народні депутати. Приємно, що, незважаючи на величезну завантаженість, вони знаходять можливість відвідати дошкільні установи, поговорити з їхніми працівниками. Ми змогли розповісти про багато своїх насущних проблем і знайти шляхи їх розв’язання. Особливо багато питань стосується Концепції розвитку освіти. Наші депутати знають ситуацію зсередини.

Не приховували своїх почуттів від спілкування з депутатами і батьки вихованців. Люди оцінили той факт, що, попри своє сьогоднішнє завантаження, їх обранці змогли відвідати найменших жителів округу.

— Діти — це наше все. І чудово, що наші народні депутати це розуміють, знаходять час приїхати до них і привітати зі святом, зробити подарунки. Дуже правильно чинять! — упевнена мама Єлизавети, яка одержала подарунок у п’ятихатському дитсадку №3, Людмила Побива. — У наш скрутний час така увага багато чого значить для людей. Важливо і те, що депутати намагаються тримати питання дитсадків під особистим контролем.

Депутати переконані в необхідності зберігати та розвивати народні традиції. І для виховання юного покоління українців у дусі патріотизму, любові до рідної землі, історії свого народу треба використовувати всі наявні можливості.

— Українські діти мають пам’ятати і шанувати традиції свого народу — у цьому основа виховання патріотизму, — сказав народний депутат Юрій Береза. — А День Святого Миколи — це ж традиційне українське свято, яке робить нас добрішими, дружнішими, посилює віру в те, що на нашій землі переможе добро та справедливість. Усім нам необхідно хоч трішечки чуда. І ми раді, що змогли зробити життя дітей світлішим.

 

Дніпропетровська область. 

Фото автора.

О. Кришин під час дитячого ранку в п’ятихатському дитсадку №35.