У спеку жителі трьохсоттисячного Кіровограда можуть похлюпатися хіба в брудному фонтані на площі Кірова. У межах міста практично зникла річка Інгул. Мешканці розташованих поряд будинків скаржаться на сморід, що почав розповсюджуватися з пересохлого русла.

Ще більше переживають рибалки. Передбачають — загине чимало риби та іншої живності.

Де поділася вода, «не знають» навіть працівники місцевого водоканалу. Але дехто вважає, що причина — у необхідності наповнення водою тієї частини Інгулу, що вище за течією. Там є не лише ще один міський пляж, а й низка споруд елітної житлової забудови, приватних закладів та баз відпочинку. За певну суму тут можна і поплавати, і порибалити, і покататися на водному мотоциклі...

— Якщо поділитися водою з пересічними жителями міста нижче за течією, це може негативно вплинути на прибутки та настрої тих, хто вище (в усіх розуміннях цього слова), — розповідає один із рибалок, який частенько сидить із вудкою вище кіровоградського водозабору і залізничного мосту.

Наскільки така інформація відповідає дійсності і чи керована ситуація в обласному центрі загалом, має знати влада та відповідні контролюючі органи. Але вони поки що мовчать.

Тим часом висохле русло Інгулу місцева малеча використовує для нових розваг — із задоволенням жбурляє в болото порожні пляшки, каміння та автомобільні шини...

На знімку: за повноводдя, навіть узимку, тут водилися раки, карасі, краснопірки, плотва і навіть багатокілограмові коропи. Чи виживуть вони нині?

Фото автора.