Восени на Чорноморському економічному форумі, який традиційно відбудеться на сонячному півострові, обговорять розвиток круїзного туризму.
Про це заявила народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, голова постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) Олена Нетецька.
Пропозиція про створення в Криму майданчика для реалізації такого проекту, як повідомляє прес-служба Партії регіонів, знайшла великий відгук у закордонних колег на 41-й Генеральній асамблеї ПАЧЕС, що пройшла нещодавно в Софії (Республіка Болгарія). «Сподіваюся, профільні міністерства України й АРК підготують до цього форуму і пропозиції в сфері екології туризму, а народні депутати, у свою чергу, допоможуть просувати ці ідеї на міжпарламентському рівні», — підкреслила Олена Нетецька.
Крім того, Україна виступила з низкою ініціатив, зокрема, щодо міжнародного просування Чорного моря як туристичного макрорегіону, а також створення Муніципальної асамблеї чорноморських міст.
За словами народної обраниці, завдяки статусу країни-координатора робочої групи з туризму Організації чорноморського економічного співробітництва Україна зможе активніше залучати іноземних інвесторів для участі в реалізації національних екологічних проектів у сфері курортів і туризму.
«Українські парламентарії активно лобіюють інтереси вітчизняної курортно-туристичної галузі в ПАЧЕС, — зазначила Олена Нетецька.