У Києві громадськість вшанувала пам’ять видатної письменниці Лесі Українки (Лариси Косач) у зв’язку зі 100-річчям від дня її смерті. У заходах взяв участь і голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко (на знімку).
Хор «Гомін» під керівництвом Леопольда Ященка виконав пісні на слова Лесі Українки, а акторки прочитали її вірші. Також до присутніх звернулися Герої України письменники Дмитро Павличко та Іван Драч.
«Відповідно до соціологічних опитувань, українці вважають Лесю Українку жінкою номер один. Такою, що найбільше зробила для України та культури нашого народу. Тому влада, як і суспільство, повинні на відповідному рівні ставитися до неї. На жаль, ми сьогодні не бачимо розуміння влади важливості пошанування письменниці та її творчості», — переконаний Микола Томенко.

Микола Томенко, як повідомляє його прес-служба, разом із громадським діячем Миколою Даневичем долучилися до того, що площа перед пам’ятником Лесі Українці у Києві була звільнена від незаконного ринку.