Днями завершився місячний термін подачі заяв на вступ до ВНЗ. Загалом 703 800 абітурієнтів подали 2 200 100 заяв. Найпопулярнішим серед вступників виявився Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Цьогоріч, за словами ректора Леоніда Губерського (на знімку), вуз побив власний рекорд, отримавши 51 894 заяви.
Середній конкурс на бюджетне місце тут — 17,5 особи, а на найпрестижніші напрямки (нинішнього року це туризм — на географічному факультеті) понад 90 претендентів на один студентський квиток! Вражають висотою і прохідні бали на деякі спеціальності, приміром, на «програмну інженерію» (факультет кібернетики) — не менше 804,1 бала. При тому, що 800 балів — максимум, який можна набрати під час складання ЗНО, плюс «червоний» атестат. Це означає, що в прохідній частині списку абітурієнти, які є не просто відмінниками, а ще й переможцями олімпіад.
Крім того, до п’ятірки лідерів за кількістю отриманих документів на вступ увійшли Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» — 46 741 заява, Львівський національний університет імені Івана Франка — 46 212 заяв, Національний університет «Львівська політехніка» — 44 036, Національний авіаційний університет — 43 749 заяв.
Фото Андрія ЄЛОВІКОВА.