У Національному історико-архітектурному заповіднику «Кам’янець» відкрилася виставка, що представляє храми міста в кількох ракурсах та в різні періоди — якими вони були в минулі століття та якими дійшли до нас. Цікаво, що заради окремих світлин, зокрема, інтер’єру церков Української православної церкви Московського патріархату, авторам довелося просити благословення єпископа.
Сакральна архітектура стародавнього Кам’янця надзвичайно оригінальна, святині неодноразово змінювали свою приналежність, православні церкви й костьоли за панування турків були мечетями, греко-католицькі церкви під тиском імперської влади ставали православними. Костел святих Петра і Павла й донині зберіг сліди діяльності турецького каганату: прибудований до нього мінарет височить і сьогодні.
Особливим інтересом користується документальний короткометражний фільм про відбудову церкви святої Трійці. За останні роки колектив заповідника здійснив паспортизацію всіх сакральних пам’яток, дослідив історію кожної культової споруди, що представлені в експозиції.
Хмельницька область.