У дитячих таборах і оздоровчих центрах Дніпропетровщини в рамках обласної програми «Міцне здоров’я — успішне життя» триває волонтерський тур з популяризації здорового способу життя. У ньому беруть участь студенти й випускники Дніпропетровського державного інституту фізкультури і спорту, і завершиться він у кінця серпня.

У 23 таборах буде проведено майстер-класи і заняття. Волонтери —майстри й кандидати у майстри спорту — навчають дітей і підлітків комплексу фізичних вправ. До нього входять футбольний фрістайл, зарядка, бруси, естафета тощо.

«Головна мета програми — змінити модель поведінки молоді щодо свого здоров’я, виховати моду на здоровий спосіб життя, заняття спортом, — розповіла заступник директора департаменту фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді ОДА Лілія Ковальова. — Вже заплановані тури здорового способу життя містами області, проведення щорічних міжнародних фестивалів Workout, конкурс на кращу соціальну рекламу здорового способу життя й інші заходи».

На думку волонтерів, кожна людина має розуміти: твоє здоров’я сьогодні — твій успіх завтра. Шкідливі звички, зависання в Інтернеті, пасивний спосіб життя тягнуть донизу, заважають розвитку.

«Щоденна зарядка, правильне харчування, заняття спортом, відмова від шкідливих звичок — це повинно стати правилом для кожного, стати звичкою, — вважає керівник групи волонтерів Дмитро Гармаш. — Здоровий спосіб життя — це здорово, сучасно й модно».

Дніпропетровська область.

Волонтери під час відвідування таборів.

Фото надане прес-службою ОДА.