Кабінет Міністрів готовий підтримати спільний інвестиційний проект Херсонського машинобудівного заводу та компанії «CLAAS» з виробництва сучасних комбайнів. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов під час учорашнього засідання уряду, яке відбулося під його головуванням.

«Перші тестові комбайни зійшли з конвеєра. До кінця 2020 року заплановано їх виробництво в обсязі 7688 одиниць. У тому числі, в 2013-му — 350 одиниць», — зазначив Сергій Арбузов.

Він додав, що компанія «CLAAS» планує інвестувати в проект кошти в розмірі 1,7 млрд. грн.

Крім того, на цьому тижні був завершений процес узгодження Стратегії управління державними фінансами, повідомив Перший віце-прем’єр.

«Було виконано чергову умову ЄС на шляху до Вільнюського саміту — завершено процес узгодження Стратегії управління державними фінансами», — зазначив він.

Сергій Арбузов, як повідомляє прес-служба  Першого віце-прем’єр-міністра, нагадав, що цього тижня він відвідав Німеччину, де провів зустрічі з міністром закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле і з віце-канцлером, федеральним міністром економіки та технологій Філіпом Рьослером.

«Ми почули дуже хороші слова на нашу адресу, слова підтримки, хоча почули також і слова критики. Критику, я вважаю, нам потрібно аналізувати, наприклад, питання щодо роботи інвесторів з Німеччини в нашій країні», — додав Перший віце-прем’єр і пообіцяв, що найближчим часом буде підготовлений пакет рішень уряду щодо врегулювання цих проблем.

Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов доручив профільним міністерствам організувати шкільні ярмарки, а також провести перевірки шкільних товарів у торговельних закладах.

Крім того, Перший віце-прем’єр-міністр закликав міністрів уряду регулярно виїжджати в регіони України і особисто координувати роботу на місцях. 

А під час брифінгу на засіданні Кабінету Міністрів міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що на півдні України вже завершили збирання ранніх зернових культур. Загалом вітчизняні аграрії обмолотили 90% засіяних озимими площ. При цьому зібрано 28 мільйонів тонн зерна.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Дослівно

Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов:

«Система соціального забезпечення не повинна бути перешкодою, яку людям потрібно долати. Головна мета — забезпечити адресність соціальної підтримки, зробити послуги якісними і доступними, а головне — зручними. Важливим кроком у цьому напрямі є створення мережі центрів з надання адміністративних та соціальних послуг».

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.