На своїй першій у ролі виконуючого обов’язки голови Рівненської обласної організації ВО «Батьківщина» прес-конференції народний депутат України Микола Кучерук (на  знімку) був толерантним по відношенню до своїх попередників.

— Президія політради партії запропонувала мені виконувати обов’язки голови, оскільки голова обласної організації Юрій Прокопчук попросився у відпустку на невизначений термін (таку причину називав і Ю. Прокопчук. — Авт.).

Однак події під час останньої сесії Рівненської міської ради, коли найближчі соратники по опозиційній діяльності — «Свобода» та «УДАР» — пікетували сесію міськради (так вони протестували проти роздачі понад семи гектарів землі претендентам, серед яких нібито наближені до «Батьківщини» люди), а представники «Батьківщини» — найбільшої фракції у Рівнераді — у відповідь на це залишили сесійну залу, свідчать про те, що намітилися непрості стосунки між опозиційними силами.

У такій складній ситуації Микола Кучерук за рішенням Президії політради погодився виконувати обов’язки голови Рівненської обласної організації ВО «Батьківщина». Однак боротьба за керівництво обласною організацією, схоже, ще попереду: керівника обласної парторганізації мають обрати на конференції восени. І тут у Миколи Кучерука, прогнозують політологи, будуть конкуренти. Тож у нього є гарний стимул, аби навести порядок у партійних лавах, зробити їх більш згуртованими, що дуже важливо ще й у світлі підготовки до майбутніх президентських виборів. Тим паче що нині триває ще й процес об’єднання «Батьківщини» і «Фронту змін», який ставить мету створити єдину потужну опозиційну політичну силу, здатну перемогти на президентських виборах 2015 року.

А поки що М. Кучерук, за його словами, вивчає ситуацію в парторганізації та знайомиться з роботою районних партійних осередків.

— Одне із своїх основних завдань  вбачаю у тому, щоб побудувати чітку вертикаль: від первинної, сільської організації до міської, районної, обласної. Ми повинні координувати свою роботу на всіх рівнях. Так само потребує підсилення узгодженість у діях фракцій «Батьківщини» у радах усіх рівнів та взаємодія з народними депутатами України від нашої політичної сили. Наша сила — в єдності. Тож політичну партію, яку я представляю, хочу бачити саме сильною і згуртованою, для чого докладу всіх зусиль, — підсумував Микола Кучерук. — А ще як найбільш представлена у радах усіх рівнів області політична сила, «Батьківщина» повинна об’єднати навколо себе наших політичних союзників, які не мають такого широкого представництва у місцевих радах.

 

Рівне.