Футбол. Ліга чемпіонів. Третій відбірний раунд. 30 липня. Перші матчі. «Шахтьор» (Казахстан) — «Скендербеу» (Албанія). 3:0. «Аустрія» (Австрія) — «Габнарфйордур» (Ісландія). 1:0. «Німме Калью» (Естонія) — «Вікторія» (Чехія). 0:4. «Динамо» (Грузія, Тбілісі) — «Стяуа» (Румунія). 0:2. «Базель» (Швейцарія) — «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів). 1:0. «Нордшелланд» (Данія) — «Зеніт» (Росія). 0:1. ПСВ (Нідерланди) — «Зюлте-Варегем» (Бельгія). 2:0. «Динамо» (Хорватія) — «Шериф» (Молдова). 1:0. «Ліон» (Франція) — «Грассгоппер» (Швейцарія). 1:0.

ПАОК (Греція, Салоніки) — «Металіст» (Україна, Харків). 0:2. Голи: Девич, 43 (п), 72.
ПАОК: Гакобо, Кіціу, Кацураніс, Мігель Вітор, Ліно, Лазар, Ціоліс, Лукас (Олісе, 55), Георгіадіс (Вукович, 67), Анатанасіадіс (Ницид, 80), Салпінгідіс. Тренер — Губ Стевенс.
«Металіст»: Дишленкович, Вільягра, Папа Гуйє, Моледо, Азеведо, Едмар, Торрес, Марлос, Соуза (Бланко, 61), Соса (Краснопьоров, 90), Девич (Крістальдо, 77). Тренер — Мирон Маркевич.
Рефері — Пол ван Букел (Нідерланди).
Салоніки. Стадіон «Тумба», без глядачів. 30 градусів. Дощ.
Цей поєдинок — історичний для «Металіста», бо він був першим для нього у Лізі чемпіонів. І, звичайно, дуже приємно, що гра завершилася переконливою перемогою на полі суперника. Хоча цей успіх легким не назвеш.
Офіційно матч відбувався без глядачів (ПАОК покарано за негідну поведінку фанів). Але двом сотням уболівальників із Харкова дозволили розміститися на трибунах. Отже, гості мали хоч якусь підтримку.
Можливо, в першому таймі «Металіст» мав не такий переконливий вигляд, як нам хотілося. ПАОК був націленішим на ворота нашої команди, частіше і небезпечніше атакував. Утім, це не завадило гостям перед перервою відкрити рахунок: Вітор зіграв рукою у своєму карному майданчику, і Девич реалізував пенальті.
Після перерви підопічні Маркевича діяли набагато змістовніше, намагалися гостро контратакувати. Один із таких ефектних випадів завершився другим взяттям воріт грецької команди. Знову героєм епізоду став Девич. Він обіграв воротаря, котрий вискочив на перехоплення, і з гострого кута влучив у порожні ворота. Тоді футболісти українського клубу та їхні прихильники нарешті перевели подих.
— Чи ви задоволені грою? Либонь, спека вплинула на ваших підопічних? — запитали після зустрічі Мирона Маркевича.
— Грою не зовсім задоволений. Спека, мабуть, таки вплинула на футболістів. Ми вперше цього року за такої температури грали. Скажу, що можемо діяти набагато краще.
— У першому таймі ПАОК мав багато шансів забити — як мінімум тричі. У другій половині ви вже не дозволяли супернику такого...
— Річ у тім, що ми готувалися до матчу, переглядаючи тільки контрольні зустрічі ПАОКа. Погоджуюся, що спочатку ми грали погано. Але потім внесли корективи і не дали опоненту можливостей забити.
— Що скажете про зустріч загалом?
— Рахунок міг би бути і 3:3, і 3:0. Однак ми перемогли — 2:0. Отака арифметика.
— Відсутність уболівальників, мабуть, позначилося на грі ПАОКа?
— При заповнених трибунах господарі, напевно, діяли б агресивніше. Але так трапилося, і не наша в тому провина, що покарали грецьких шанувальників футболу.
— Від суперника чекали більшого?
— Я і тепер кажу, що ПАОК — команда гарна й кваліфікована. У Харкові на нас чекає непростий матч.
— А як плануєте грати вдома?
— Мене зараз більше хвилює зустріч у Прем’єр-лізі, котру проведемо у суботу в Луганську проти «Зорі». Вона буде непростою. Про ПАОК думатимемо дещо пізніше. Єдине, що скажу: надалі ми гратимемо значно сильніше...
Отже, тепер можемо сказати, що «Металіст» вдало дебютував у найпрестижнішому клубному турнірі Європи, обігравши суперника на його стадіоні з досить комфортним рахунком. Підсумковий результат якщо не гарантує харків’янам вихід до наступної стадії, то робить їх явними фаворитами у протистоянні з грецькою командою.
 
Марко Девич відзначився дублем.
 
Лише вболівальникам із Харкова дозволили розміститися на трибунах.
Фото з сайту www.metalіst.ua.