Найактивнішим законотворцем серед депутатів-мажоритарників від Донецької області є Тетяна Бахтеєва, яка за шість місяців самостійно чи у співавторстві з іншими народними депутатами України підготувала 29 проектів законів та постанов Верховної Ради України. Серед цих законопроектів найбільший резонанс отримали ініціативи щодо спрямування доходів від підвищення акцизного податку на пиво на будівництво лікарні «Охматдит». Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я також є автором чи співавтором документів, які врегульовують різні аспекти охорони здоров’я. Про це йшлося під час презентації підсумків аналізу піврічної законотворчої діяльності парламентаріїв. Дослідження проводили Громадянська мережа ОПОРА спільно з обласною організацією Комітету виборців України.
На другому місці — 15 підготовлених законопроектів — народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко. Окрім профільних проблем, парламентарій активно виявляв зацікавленість в інших сферах: наприклад, ініціював надання податкових пільг постачальникам та виробникам програмного забезпечення і створення додаткових умов для реалізації проекту «Технополіс». Крім того, депутат опікувався вдосконаленням механізмів застосування фінансових векселів і проблемами податкової політики.
Голова парламентського Комітету із питань фінансів та банківської діяльності Олександр Риженков самостійно або у співавторстві підготував 12 законодавчих ініціатив, по 11 проектів — в активі народних депутатів Владислава Лук’янова та Дениса Омельяновича, 10 — у Миколи Левченка, 9 — у Сергія Матвієнкова. Решта мажоритарників від Донеччини подала 7 і менше законопроектів.
До Верховної Ради України в області обрано народних депутатів у 21 мажоритарному окрузі. Всі парламентарії є представниками Партії регіонів. Загалом мажоритарники задекларували 117 передвиборних обіцянок. Як зазначають автори дослідження, найчастіше обранці з Донеччини обіцяли вирішувати локальні проблеми своїх виборчих округів (79%). З великим відривом на другому місці — обіцянки, які стосуються житлово-комунального господарства і тарифів (9%). На третьому місці — екологія (4%). На четвертому — енергетика (3%). На п’ятому — створення нових робочих місць і розвиток транспортної інфраструктури (по 2%).
 
Донецька область.