Ключі від 35 автомобілів «Geely» вручив ветеранам війни Вінниччини перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов.
Транспорт придбано за кошти Фонду соціального захисту інвалідів України. Його директор Ігор Забукрицький повідомив, що фірма, яка продає китайські автомобілі «Geely», перемогла в тендері, бо запропонувала найнижчу ціну — 60 тисяч гривень у базовій комплектації та 65 тисяч — у модернізованій. Крім того, на прохання фонду частину авто переобладнують для кермування у ручному режимі. Такі автомобілі передають ветеранам з хворобами ніг.
— Ця машина — розкіш порівняно з моїм «Запорожцем», якого я вже давно здав на металобрухт, — каже інвалід війни І групи з райцентру Липовець Арсеній Слободянюк.
89-річний Захар Руденко з Іллінецького району отримав автомобіль з ручним кермуванням. Однак зізнається, що сам за кермо не сідатиме. «Ноги дуже болять, — бідкається чоловік. — Не хочу ризикувати. Зять мені допомагатиме. Машина потрібна насамперед для того, щоб дістатися до лікарні».
За словами директора фонду Ігоря Забукрицького, до кінця нинішнього року у всіх регіонах держави інваліди війни отримають 500 автомобілів. Стільки само одиниць транспорту буде передано й 2014-го. Держава вже виділила 30 мільйонів гривень на його придбання. Передбачено додатково витратити ще 30 мільйонів гривень на такі само цілі. У країні нараховується майже 80 тисяч інвалідів, яким відповідно до чинного законодавства передбачено безплатне надання транспортних засобів.