Нещодавно в Києві відбувся з’їзд Міжнародного громадського руху «Відкрита конфедерація європейсько-азіатських народів» («ВКЄАН»).
Виходячи з того, що в сучасних реаліях не політичні партії, а громадські організації виступають локомотивом внутрішніх процесів у кожній країні, «ВКЄАН» задекларував одним з основних своїх принципів широке співробітництво з міжнародними організаціями, і,  передусім, з Митним союзом і Європейським співтовариством, тим самим запропонувавши нову платформу, яка об’єднала б ці два утворення на всьому Євразійському просторі й забезпечила нову систему безпеки та співробітництва в Євразії.
«Наше завдання, — йдеться в документах з’їзду, — привести до влади нові еліти, що сповідують сучасне мислення і бачення світових процесів, відновити добросусідські відносини з Росією, Білоруссю, іншими слов’янськими й азійськими народами через реальний зміст нашого стратегічного партнерства та одночасно налагоджувати зв’язки з Європою та світом». Це не вічне балансування між Європою й Азією, яке так любили багато хто із українських політиків, а тісне партнерство в економічних, політичних, соціальних, наукових сферах, наголошували делегати у своїх виступах.

Вл. інф.