За підсумками жнив, які щойно завершилися, в області зібрали майже півтора мільйона тонн збіжжя ранніх зернових культур. Це фактично на 500 тисяч тонн більше, ніж минулого року. І хоча «головний хліб» краю — озима пшениця — дав по 45 центнерів з гектара, середня врожайність ранніх зернових сягнула 37,3 центнера з гектара.
У Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації впевнені в тому, що цьогорічний вал зерна перевершить обласний рекорд 2011-го. Тоді вперше за всю історію аграрії Полтавщини зібрали п’ять мільйонів тонн.
Як і раніше, абсолютного рекорду допоможе сягнути кукурудза. Цього року в регіоні нею засіяли найбільшу в Україні площу — 594 тисячі гектарів. Позаминулого року з меншого на 139 тисяч гектарів клину качанистої тут зібрали по 78 центнерів зерна з гектара. Тепер же для побиття згаданого рекорду аграріям області достатньо зібрати на круг хоча б по 60 центнерів з гектара кукурудзи. Не менше втішає хліборобів краю й те, що практично 80 відсотків зібраної пшениці є продовольчою.
Полтава.