Правових та економічних підстав для виведення Чорноморського флоту Російської Федерації з території України немає. Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир ОЛІЙНИК, повідомляє прес-служба ПР. На його думку, опозиція спекулює на цій темі просто задля підвищення власного рейтингу.
«Угоди про перебування Чорноморського флоту РФ на нашій території свого часу були прийняті у Харкові як реакція на кабальну газову угоду. Оскільки через неї вітчизняна економіка стала на порозі банкрутства. Ми просили росіян знайти взаємовигідні умови, на яких вони знизили б вартість газу. Зійшлися на можливості перебування в Україні російського Чорноморського флоту. За це росіяни надали нам знижку на газ у розмірі 100 доларів за тисячу кубометрів, що допомогло нам врятувати економіку», — пояснив парламентарій.
За його словами, харківські угоди — це вимушений крок діючої влади, викликаний підписанням Юлією Тимошенко антиукраїнської газової угоди. «І якщо нині опозиція говорить про дострокове виведення флоту з території України, нехай пояснить, де взяти по 100 доларів за кожну тисячу кубометрів газу, щоб знову доплачувати їх Росії? Адже, якщо ми денонсуємо так звані харківські угоди, заберемо свої зобов’язання, то і Росія відкличе свої. Опозиція нині штовхає країну до економічного банкрутства, а через банкрутство — і до втрати незалежності», — зазначив В. Олійник.
Перебування російського флоту в Севастополі, на думку народного обранця, не загрожує національній безпеці нашої країни, як це стверджує опозиція. Адже чітко регламентовано, що Україна — господар, а російський ЧФ знаходиться на тимчасово орендованій території.