Під гаслом «зменшення вартості ліків для населення» влада підвищує їхню ціну на сім відсотків. Так народний депутат від Комуністичної партії Ірина СПІРІНА прокоментувала внесення до Верховної Ради народними депутатами від Партії регіонів Тетяною Бахтеєвою і Віталієм Хомутинніком законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення вартості лікарських засобів для населення» (№2475а), інформує прес-служба КПУ.
Документ, незважаючи на свою назву, передбачає скасування діючого звільнення від сплати ПДВ за ввезення лікарських препаратів і товарів медичного призначення, і запровадження семи відсотків ПДВ на них.
Для розвитку охорони здоров’я в країні, підкреслила комуніст, потрібно не руйнувати систему і будувати заново, а просто збільшити її фінансування. Це не лише ефективніше, а й значно дешевше. А зробити доступними ліки можна, підсиливши державний контроль над формуванням цін. Регулювати цей процес має держава, а не ті, хто керується винятково вигодою.
Тому комуністи вимагають від парламенту — у жодному разі не ухвалювати законопроект. «Ми сподіваємося одержати підтримку від тих депутатів, які хоча б зрідка спілкуються з виборцями й знають справжню ціну медреформи», — сказала І. Спіріна.