Рух тунелем на Поштовій площі в Києві буде відкрито 8 серпня. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час робочої наради щодо стану реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі Києва, повідомляє Укрінформ. «Восьмого серпня буде відкритий безперервний рух у тунелі на Поштовій площі», — сказав Вілкул. 

За його словами, відкриття цього об’єкта дасть змогу значно збільшити пропускну спроможність транспортного вузла. Зараз тут проїжджають 85 тисяч автомобілів на добу, а після відкриття тунелю зможе пройти більше 110 тисяч. Урядовець пообіцяв, що всі роботи з реконструкції Поштової площі будуть завершені до нового року. 

Відкриття тунелю на Поштовій площі стане ще одним кроком до створення магістралей безперервного руху. Уже збудовано п’ять із шести об’єктів — від Столичного шосе до Оболоні, у тому числі й Гаванський міст. Поштова площа — останній із них. Загальна вартість реконструкції Поштової площі — понад 400 млн. грн. Уже 230 млн. грн. профінансовано. 

Як повідомляє Урядовий портал, у нараді також взяли участь міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов та директор Комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» Володимир Кислицин. 

Проектом транспортної розв’язки на Поштовій площі у Києві передбачено будівництво естакади лівоповоротного з’їзду з Володимирського узвозу на Набережно-Хрещатицьку вулицю 385 м завдовжки та 10,5 м завширшки, а також введення в експлуатацію двох тунелів по Набережному шосе 170 м завдовжки та 15 м завширшки у напрямку Подолу (3 смуги) та 19 м — в напрямку мосту «Метро» (4 смуги).

Вл. інф.

Продовжується реконструкція транспортної розв’язки на столичній Поштовій площі.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.